ERZURUM / TORTUM - Yamankaya İlkokulu

Yamankaya İlkokulu

Adres
YAMANKAYA MAH. YAMANKAYA KÜME EVLERİ YAMANKAYA ILKÖĞRETİM OKULU BLOK NO 57 TORTUM / ERZURUM
Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemi.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Öğretim Şekli :Birleştirilmiş Sınıf Uygulaması
Ders Başlangıç : 09.00 Ders Bitiş : 14:30
Okulumuz sobafer ile ısınmaktadır. Yakıt olarak odun ve kömür kullanılmaktadır.
Ulaşım
Köyde devamlı çalışan bir servis bulunmamaktadır. Köyde yaşayanların kendilerine ait araçları olup, ilçeye gidip gelmektedirler.
Servis bulunmamaktadır.
Yerleşim Yeri
Köyümüz nüfusu kalabalık olmamakla birlikte zaman içerisinde göç sebebiyle nüfus giderek daha da azalmaktadır. Genelde tarım ve hayvancılığa dayalı üretim yapılmaktadır.Arazi ve sulama sorunları nedeniyle yeterli tarımsal üretim yapılamamaktadır.Hayvancılık ise tarıma nazaran daha gelişmiştir ve köy halkı geçimini hayvancılıktan sağlamaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Köyümüz Tortum İlçe Merkezine 13 km, ERZURUM il merkezine ise 65 km mesafededir.